Palliatief Terminale Zorg

Cliënten met een indicatie voor palliatief terminale zorg bieden wij de mogelijkheid om deze laatste levensfase thuis door te brengen, in de vertrouwde woon- en leefomgeving. Afstand en afscheid nemen van het leven kan erg zwaar zijn. Daarom is het belangrijk om zelf zo lang mogelijk de regie in eigen hand te houden. Soms lukt dat niet alleen en dan is het goed dat u thuiszorg kunt inschakelen. Wij willen u daarbij helpen, zodat u in uw eigen vertrouwde omgeving kunt blijven.
 

Klein team zorgverleners, deskundig en vertrouwd

Op basis van uw behoeften en wensen wordt een team van zorgverleners gevormd, dat volledig in staat is om uw verzorging en verpleging op zich te nemen. Omdat het een klein en hecht team betreft, bent u niet aan vreemden overgeleverd. De zorgverleners wisselen elkaar af volgens een planning, die opgenomen wordt in het zorgdossier, zodat van tevoren bekend is wie u kunt verwachten. U hebt tot 24 uur per dag een professionele, kundige en vertrouwde zorgverlener in uw nabijheid die u tot steun kan zijn.
 

Werkzaamheden

De zorgverleners zijn er in de eerste plaats voor uw persoonlijke verzorging en verpleging; dit gebeurt in overleg met u(w familie) en uw huisarts. Tot de basiszorg behoren ook werkzaamheden die vallen onder de dagelijkse levensbehoefte, zoals bijvoorbeeld het zorgen voor uw eten en drinken; natuurlijk kunt u uw maaltijdwensen aangeven. Ook lichte huishoudelijke werkzaamheden die in directe relatie staan tot de zorg: zoals een fris bed, een opgeruimde kamer en schoon sanitair worden door de zorgverleners verricht.
 

Privacy

Voor de duur van deze zorg “woont” de zorgverlener als het ware bij u in huis en staat te allen tijde voor u klaar. Wanneer u privacy wenst, bijvoorbeeld om ongestoord met uw familie, vrienden of anderen samen te kunnen zijn, dan kan de zorgverlener zich op uw verzoek terugtrekken. Immers, het is uw huis en u bepaalt de huisregels, rekening houdend met uw gezondheid en welzijn.
 

Afspraken in zorgdossier en zorgondersteuningsplan

Tijdens het  intakegesprek wordt samen met u het zorgdossier doorgesproken en het zorgondersteuningsplan opgesteld. Het zorgdossier is een map waarin alles wat betrekking heeft op uw zorg wordt vastgelegd en toegelicht. Hierin worden ook uw specifieke wensen genoteerd en kan uw huisarts zijn bevindingen en aandachtspunten voor de zorgverleners noteren. Ook de zorgverleners zullen hierin hun bevindingen en uw aanwijzingen noteren. Het zorgdossier blijft bij u in huis, zodat u en uw naaste familie/mantelzorg het op elk gewenst moment kan raadplegen.

 

  Informatie PrivaZorg Laatste Levensfase