Verzorging, verpleging en begeleiding


Verzorging

Persoonlijke Verzorging is de officiële benaming voor ondersteuning bij alledaagse activiteiten die aan uw lichaam gekoppeld zijn. U kunt denken aan hulp bij het opstaan en naar bed gaan, wassen, douchen, aan- en uitkleden, mond- en gebitsverzorging, scheren, haren wassen en kammen, bril opzetten, sieraden omdoen, steunkousen aan- en uittrekken, toiletbezoek, het opmaken van het bed als u bedlegerig bent, het verzorgen van een stoma, oogdruppelen en medicijnen aanreiken.
   

Verpleging

Verpleging is de officiële benaming voor verpleegkundige activiteiten die in opdracht van uw huisarts of specialist verricht worden om gezondheidsproblemen te behandelen. U kunt denken aan wondverzorging, het geven van injecties, het controleren van bepaalde lichaamsfuncties (bloeddruk, hartslag), zwachtelen en het inbrengen van een katheter.
  

Begeleiding

Begeleiding is de officiële benaming voor hulp bij organiseren van praktische zaken in uw dagelijkse leven, bijvoorbeeld het indelen van uw dag, het plannen van activiteiten en het nemen van besluiten. Begeleiding is er op gericht dat u zich zelf kunt blijven redden in uw eigen woning en zorgt ervoor dat u niet hoeft te verhuizen naar een verpleeghuis.
 

Dag en nacht

Verzorging en verpleging kunnen overdag, maar ook ’s avonds en ‘s nachts geboden worden.
 

 

 Informatie PrivaZorg Thuiszorg